
گروه خودروسازی گریت وال در سال 2013 خودرویی تحت عنوان هاوال H8 در سگمنت شاسیبلند لوکس را در نمایشگاه گوانگجوی چین رونمایی کرد. اولین فروش آن در نمایشگاه خودروی پکن چین در سال 2014 آغاز شد. از آنجا که مدلهای مختلف برند هاوال موفق شده بود، تعداد بیشماری از متقاضیان را در جهان راضی نگه دارد، گریت وال هاوال h8 را نیز به عنوان نمونه قدرتمند خودروی SUV به بازار جهانی معرفی کرد.
این خودرو در سال 94 ابتدا توسط عظیمخودرو به ایران معرفی و همزمان با تبلیغات افراد بسیاری برای دریافت این خودرو ثبتنام کردند. عظیمخودرو که از زیر مجموعههای دیارخودرو است، تنها بخش تبلیغات هاوال H8 را به عهده گرفته بود و با سیاستهای گذرایهای اشتباه موفق به عرضه این خودرو در ایران نشد. همه اینها در کنار هم دلیلی برای عدم موفقیت و عرضه مناسب هاوال h8 در ایران شد. در حالیکه در بازار استرالیا توانسته بود نظر بسیاری درخواستکنندگان خودروی نیمه شاسی بلند را جلب کند.
این خودرو از تجهیزات پیشرفته و همچنین طراحی با کارایی بالا بهره میبرد و به معنای واقعی اولین SUV پیشرفته چین است. هماکنون در ایران تعداد محدودی از این خودرو که توسط دیارخودرو وارد شده بود، در بازار خودروهای کارکرده به فروش میرسد. برای بررسی هاوال h8 تا پایان این سری از مقالات معرفی مجله خودروی پیو همراه ما شوید. در این مطلب به بیان مشخصات فنی، طراحی بدنه و کابین، تجربه رانندگی و معایب و مزایای این خودرو میپردازیم.
Table of Contents
مشخصات فنی هاوال h8
برای بررسی دقیقتر مشخصات خودرو هاوال h8 در این بخش به بیان نوع موتور و مکانیزم فنی، گیربکس و سیستم تعلیق و ترمز آن میپردازیم.
مشخصات موتور هاوال h8
- موتور GW4C20 چهار سیلندر 16 سوپاپ توربوشارژ
- حجم موتور؛ 2000 سی سی
- حداکثر قدرت موتور؛ 160 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
- حداکثر گشتاوری؛ 324 نیوتنمتر در 2000 تا 4000 دور در دقیقه
- شتاب صفر تا صد؛ نه ثانیه
- مصرف سوخت ترکیبی در هر 100 کیلومتر؛ 9 لیتر
- گیربکس شش سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک با قابلیت تعویض دنده دستی به وسیله شیفتر پشت فرمان
- محور محرک در مدل استاندارد؛ 2WD و در مدلهای لوکس؛ 4WD
- فرمان برقی
- استاندارد آلایندگی یورو 5

موتور هاوال h8
سیستم ترمز و تعلیق خودروی هاوال h8
- ترمزهای محور جلو و عقب خودرو؛ دیسکی خنک شونده
- سیستم تعلیق محورهای جلویی؛ تعلیق جناقی دوبل، با قابلیت عبور از مسیرهای سخت و صعبالعبور
- سیستم تعلیق محورهای عقب خودرو؛ تعلیق چند اتصالی. (تعلیق محورهای عقب این خودرو حس قدرت به راننده و حس راحتی را به سرنشینان منتقل میکند)
طراحی ظاهری، داخلی و ابعاد خودروی هاوال h8
HAVAL H8 خودروی در کلاس SUV متوسط است و جز اتومبیلهای نیمهشاسی بلند به شمار میرود. این خودرو با مکانیزم فنی و نوع بدنه متفاوتش میتواند برای مسیرهای شهری و غیر شهری و تقریبا مسیرهای آفرودی مورد استفاده قرار گیرد.
طراحی ظاهری بدنه آن، ساده و بدون خطوط شکسته دیده میشود. اما به لطف همین طراحی محافظهکارانه و عدم بهکارگیری خطوط منحنی در نماهای مختلف، طراحی منحصربهفرد و مستقلی به نسبت سایر خودروهای چینی دارد. در نگاه کلی طراحی هاوال مدل h8 ساده و این سادگی به آن طرح مستقلی بخشیده است. این خودرو ابعاد متوسطی دارد و به راحتی 5 سرنشین میتوانند در کابین آن جای بگیرند. در ادامه مشخصات خودرو هاوال h8 به تفکیک طراحی ظاهری، ابعاد و اندازه و طراحی داخلی این خودرو را مورد بررسی قرار میدهیم.

طراحی ظاهری، داخلی و ابعاد خودروی هاوال h8
ابعاد و اندازه خودروی هاوال h8
- طول خودرو؛ 4806 میلیمتر
- عرض خودرو؛ 1975 میلیمتر
- ارتفاع؛ 1794 میلیمتر
- فاصله بین دو محور؛ 2915 میلیمتر
- وزن خالص خودرو؛ 2750 کیلوگرم
- حجم مخزن سوخت؛ 85 لیتر

ابعاد و اندازه خودروی هاوال h8
دیگر ویژگیهای طراحی ظاهری خودروی HAVAL H8
همانگونه که قبلا اشاره کردیم، خودروی شاسی چینی طراحی ساده و مسقلی دارد و استفاده از قطعاتی همچون دیفیوزر (کاهش دهنده فشار هوای ورودی در سرعت بالا) در سپر جلو و عقب باعث شده تا اسپرت به نظر برسد. در نمای روبهروی آن جز در دو بازوی کاپوت از خطوط منحنی و شکسته استفاده نشده است.
چراغهای جلوی خودرو تقریبا کشیده و یک پروژکتور بزرگ در میانهشان دیده میشود. جلوپنجره بزرگ که با نوارهای کرومی تزیین شده است. ایجاد یک نوار led ظریف و پرههای ممتد کوتاه در بخشی از سپر در نمای روبهرویی، هوشمندانه به نظر میرسد. چراغهای مهشکن به شکل معمولی و دایرهای طراحی شدهاند.
این خودرو در نمای کناری نیز طراحی سادهای دارد و همانند سایر مدلهای هاوال است. پنجرههای کوچک و درهای بزرگ که نشانی از خطوط ممتد در آنها دیده نمیشود. روی درها با زه همرنگ بدنه خودرو کار شده و گلگیرهای جلو و عقب طراحی سادهای دارند. در رینگهای 18 اینچی آلومینیومی آن طرح خاصی دیده نمیشود.
و اما در نمای پشتی! هاوال h8 در نمای پشتی طراحی منسجم و چشمگیری دارد. چراغهای دو تکه منحنی شکل، پنجره تقریبا بزرگ و نوارهای کرومی که روی در صندوق و بخشی از سپر ایجاد شده است.
طراحی داخلی خودروی هاوال h8
بخش دیگری از بررسی شاسی بلند چینی را به بیان طراحی داخلی آن، اختصاص دادهایم. فضای داخلی این خودرو، به نسبت طراحی قدیمی دارد. اما کیفیت مواد به کار برده شده در بخشهای مختلف آن، مرغوب به نظر میرسد. به محض واد شدن به کابین هاوال h8 با تریم مشکی و نوارهای خاکستری فوقالعاده ظریفی روبهرو میشویم. نوارهای خاکستری روی بخشهایی از فرمان، داشبورد و جعبه دنده به کار برده شده است.
روی فرمان 4 شاخه و تقریبا کوچک آن، دکمههای تنظیم کننده صدا دیده میشود. در کنسول مرکزی بخشهایی از جعبه دنده و قسمت بالای داشبورد با تریم چوبی تزیین شده است.
رویه صندلیها و فرمان از جنس چرم مصنوعی است. کابین خودرو کاملا جادار به نظر میرسد و این مزیت لذت سواری راحت را به سرنشینان منتقل میکند.

طراحی داخلی خودروی هاوال h8
امکانات رفاهی خودروی هاوال h8
هاوال h8 همانند سایر مدلهای گریت وال از امکانات رفاهی و آپشنهای مناسبی در بخش کابین و سیستمهای کمکی راننده برخوردار است. تقریبا هر آنچه که باید از یک خودروی شاسیبلند متوسط انتظار داشت را در این خودرو به کار بردهاند. البته نمونههای لاکچری وارد شده آن از امکانات رفاهی مازاد نظیر صفحه نمایشگر برای سرنشینان عقب نیز برخوردار است.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی HAVAL H8
- سیستم ورود بدون کلید
- دکمه استارت
- صفحه نمایش 8 اینچی
- تنظیم کننده برقی صندلیها
- آینههای جانبی برقی
- شیشهبالابرهای برقی جلو و عقب
- سیستم تهویه مطبوع
- سیستم صوتی اینفینیتی (خانگی)
- سیستم ضد سرقت ایموبلایزر
- سانروف
- ایربگ راننده، سرنشین، جانبی و پردهای
- قفل مرکزی خودرو از راه دور
- مسیریاب
- چراغهای روشنایی روز
- غبارگیر فضای کابین
- سیستم تهویه هوا در نمونههای لاکچری

امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی
امکانات کمکی خودروی هاوال h8
- ترمز ضد قفل ABS
- تقسیم نیروی ترمز EBD
- سیستم کمکی ترمز (BA)
- سیستم کنترل ایستایی خودرو در سربالایی (HAC)
- سیستم فشار باد تایرها TPMS))
- سیستم کنترل ترکشن خودرو (TCS)
- کنترل سرعت خودرو در سراشیبی (HDC)
- کنترل پایداری خودرو (ESP)
- کروز کنترل
سیستمهای هشدار خودروی HAVAL H8
- سنسور پارک جلو و عقب
- سنسور باران و نقاط کور
- دوربین دید عقب
- سنسور نور
تجربه رانندگی و نقاط ضعف و قوت خودروی HAVAL H8
نقاط قوت خودروی هاوال H8
- ارگونومی مناسب
- موتور قدرتمند
- فضای جادار کابین
- امکانات رفاهی مناسب
- ایمنی بالا
- شتاب و کشش مناسب خودرو در سرعت بالا
نقاط ضعف خودروی هاوال H8
- مصرف بالای سوخت
- هندلینگ پایین
- سواری ضعیف (به عقیده بسیاری به اندازه یک خودروی نیمه شاسیبلند عمل نمیکند)
بررسی قیمت هاوال H8 و بازار خرید و فروش آن
با توجه به اینکه این خودرو عرضه محدودی داشته، به همین دلیل نتوانسته بازار خرید و فروش مناسبی را هم تجربه کند. اگر هاوال مدل H8 به طور متناوب وارد و عرضه میشد و از خدمات پس از فروش مناسبی هم برخوردار بود، میتوانست بازار پر رونقی را در ایران به دست آورد.
داشتن بازار مناسب برای هر خودرویی نیاز به داشتن پشتیبانی مستمر و ایدهآل است که متاسفانه عظیم خودرو و دیار خودرو در وارد کردن خودروی هاوال H8 موفق نبودند. به همین خاطر نتوانستند اعتماد مشتریان را جلب کنند. هم اکنون قیمت HAVAL H8 مدل استاندارد 2018 در بازار جهانی 21900 دلار و مدل لاکچری 37290 دلار است.
رقبای خودروی HAVAL H8
بد نیست که در طی بررسی هاوال h8 با رقبای این خودروی چینی نیز آشنا شویم. همانگونه که قبلا اشاره کردیم، این خودرو با مکانیزم فنی ایدهآل خود میتواند با هینودای سانتافه، کیا سورنتو و تویوتا کلاگر رقابت کند.

هاوال اچ 8
جمعبندی
در بخش پایانی معرفی و بررسی هاوال h8 باید اشاره کنیم که این خودرو نیمهشاسی مناسب برای خانواده است. اما نباید به خاطر دو دیفرانسیل بودن انتظار یک شاسیبلندی آفرودر را از آن داشت. این خودرو میتواند از مسیرهای صعبالعبور گذر کند، اما با توجه به قوای فنی و سیستمهای پایداری برای استفاده روزمره و سفرهای کوتاه بهتر عمل میکند.
متاسفانه باید بگوییم که بازار خوبی در میان اتومبیلهای کارکرده ندارد و به همین دلیل، خیلی نمیتوان به این خودرو به عنوان سرمایه نگاه کرد. در مقابل برای افرادی که از داشتن خودروهای کمتر دیده شده و خاص لذت میبرند نیز میتواند انتخاب خوبی باشد.